Opći uvjeti korištenja

OPĆI UVJETI
Dubrovniknet.hr vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja svog portala prema niže navedenim Uvjetima korištenja.  Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Dubrovniknet.hr. 
Korištenjem bilo kojeg dijela portala Dubrovniknet.hr te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

AUTORSKA PRAVA 
Dubrovniknet.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod).  Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Dubrovniknet.hr i podložno je tužbi.

SADRŽAJ I USLUGE 
Dubrovniknet.hr zadržava pravo promjene i ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. Uz vlastiti sadržaj na portalu Dubrovniknet.hr se nalazi i sadržaj oglašivača te linkovi na druge stranice. 
Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i Dubrovniknet.hr se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. 
Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala Dubrovniknet.hr isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Dubrovniknet.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

PRIVATNOST KORISNIKA 
Dubrovniknet.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Dubrovniknet.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. 
Dubrovniknet.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Dubrovniknet.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. 
Dubrovniknet.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Dubrovniknet.hr ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

PRAVILA PONAŠANJA 
Korisnicima  portala Dubrovniknet.hr strogo je zabranjeno: 
 objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički. 
 objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima 
 lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe 
 svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme 
 prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

REGISTRACIJA KORISNIKA 
Registriranjem u klub portala Dubrovniknet.hr korisnik stiče određena prava koja nemaju drugi posjetitelji portala, a koja su navedena na stranicama kluba. Član kluba može postati svaki posjetitelj koji prođe postupak registracije. 
Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. 
Dubrovniknet.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. 
Dubrovniknet.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA 
Dubrovniknet.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

PROFILI, OGLASI I DRUGE JAVNE INFORMACIJE

DubrovnikNet i DubrovnikNet oglasi vam omogućuju objavljivanje informacija, uključujući i osobne podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer:
Dijelovi vašeg javnog korisničkog računa na DubrovnikNet i DubrovnikNet oglasima – kao što su vaše ime, broj telefona, opis i grad, javno su vidljivi drugima;
Stranice s oglasima javno su vidljive i uključuju informacije kao što su opis oglasa, lokacija, adresu elektroničke pošte, broj telefona, adresu i sve dodatne informacije koje želite podijeliti;
Ako pošaljete sadržaj u DubrovnikNet i DubrovnikNet oglasi  ili društvenu medijsku poštu ili koristite sličnu značajku na Indexu, taj je sadržaj javno vidljiv;
Kada nešto javno objavite, poput objavljivanja komentara koje javnost može vidjeti.

Informacije koje javno podijelite na DubrovnikNet i DubrovnikNet oglasima mogu se indeksirati pomoću tražilica treće strane. U nekim slučajevima možete isključiti ovu značajku u postavkama računa. Ako promijenite postavke ili sadržaj koji se javno prikazuje te tražilice možda neće ažurirati svoje baze podataka. Ne kontroliramo praksu tražilica trećih strana i oni mogu koristiti spremišta koja sadrže vaše zastarjele podatke.